Błędy na StacjaKultura.pl [7]
Forum utworzone dnia: 03/10/2009
Czyli jakie błędy pojawiają się podczas przeglądania strony. Piszcie, a my je wyeliminujemy!
Znaki

5 Października 2009, o 23:22
W tytułach nie działają różne znaki językowe, np. czeskie. No i nie można używać kursywy w tytułach, zajawkach. A - jeszcze linki w zajawkach - też by się nadały.

6 Października 2009, o 07:02
wczoraj, o 23:22 Michał Nawrocki napisał
W tytułach nie działają różne znaki językowe, np. czeskie. No i nie można używać kursywy w tytułach, zajawkach. A - jeszcze linki w zajawkach - też by się nadały.

Czeskie znaki hmm one to pewnie działają, jakby je się wklepywało w panelu, a nie wpierw word->notatnik-> panel admina :). Chodzi tu głównie o kodowanie worda i praktycznie nie ma systemu, który poprawnie chodzi...:)

Link w zajawce -> spytam się czy można dorobić :)

9 Października 2009, o 10:46
No niestety mankament kopiowania tekstów z worda jest na dzien dzisiejszy problemem, mam nadzieje ze w niedalekiej przyszłości powstanie cos aby te błędy eliminować :)

20 Października 2009, o 16:35
Na slajdzie jest złe wyświetlanie w FILM (ma być Exclusive a nie Exlusive):))

20 Października 2009, o 21:35
przy wklejaniu tekstu, nawet z worda, przy wklejaniu nowego akapitu wszystko się psuje. denerwujące jest to w przypadku wstawiania tracklisty zespołu:\ każdą linijkę muszę kopiowac oddzielnie.

22 Października 2009, o 07:43

20 Października 2009, o 21:35 Artur Kasprzyk napisał
przy wklejaniu tekstu, nawet z worda, przy wklejaniu nowego akapitu wszystko się psuje. denerwujące jest to w przypadku wstawiania tracklisty zespołu:\ każdą linijkę muszę kopiowac oddzielnie.

Przecież pisaliśmy, aby dodawać teksty z notatnika, a nie z worda. Jak w nim zrobisz trackliste, to będzie ok :)

22 Października 2009, o 10:55
No właśnie wklejam z notatnika i nic to nie daje:( Jak piszę od czasu do czasu recenzję to jeszcze mogę przebolec, ale jak mam poprawiac inne teksty i wciąż pojawia mi się ten błąd to robi się irytujące;\

22 Października 2009, o 20:08
Proszę sprecyzować w jakich warunkach występuje taki problem czy wklejany tekst jest jakoś sformatowany czyli czy ma zmienioną czcionke, czy posiada inne style itd. W jakim miejscu tekst jest wklejany czy jest to do czystego okienka edytora czy może wklejamy go w miejsce rozrywając już jakiś fragment tekstu (który przypuszczalnie już posiada swoje style), też warto by też napisać na jakiej przeglądarce takie coś sie dzieje i np. jaką wersje worda posiadamy. No i najlepiej podać na jakimś przykładzie czyli w którym artykule np. takie coś występuje z dokładnym opisem czynności która robimy, bo w tej chwili za bardzo nie potrafimy poprawić błędu ktorego sami nie widzimy.
Przed chwilą testowałem na kilka sposobów i nawet tekst z worda wkleja się poprawnie z zachowaniem styli. Nawet listy punktowane i numerowane poprawnie mi się wklejają.

Prosze mieć również na uwadze to że edytor na stronie jest edytorem html więc nie można zabawiać się za bardzo formatowaniem tekstu jak np. w wordzie, czyli powinniśmy się trzymać pewnego schematu przy pisaniu artykułu, czyli piszemy tekst i na bieżąco go formatujemy czyli zmieniamy wielkość czcionki, boldujemy itd. albo wklejamy całość z worda (tylko w tym wypadku nie ma 100% gwarancji ze w edytorze będzie to samo wyglądało identycznie jak w wordzie). Jeśli zaczynamy zabawe na zasadzie że mamy napisany jakiś kawałek tekstu który już obrobiliśmy czyli jest on np. w całości pogrubiony i nagle w pośrodku tego chcemy wkleić np. liste z worda to już istnieje duże prawdopodobieństwo że ta lista nie będzie wyglądała jak w wordzie tylko będzie dostosowana do styli zawartych w danym fragmencie tekstu który mieliśmy już w edytorze.

22 Października 2009, o 20:33
dzisiaj, o 10:55 Artur Kasprzyk napisał
No właśnie wklejam z notatnika i nic to nie daje:( Jak piszę od czasu do czasu recenzję to jeszcze mogę przebolec, ale jak mam poprawiac inne teksty i wciąż pojawia mi się ten błąd to robi się irytujące;\

Zobacz tutaj, czy chodzi Ci oto samo:
http://stacjakultura.pl/6,27,1156,iRiver_czyta_e-booki_,artykul.html

Mnie się udało bez problemu :)

29 Października 2009, o 21:54

dzisiaj, o 19:05 Monika Bojewska napisał
A da radę wprowadzić opcję edycji postów na forum?

Nad każdym postem przecież masz edytuj post :)
Najczęściej czytane
Powracamy do naszej standardowej formuły, czyli raz w miesiącu aktualizacja SK PLUS. Dzięki temu możemy dla Was uzbierać więcej ciekawych pozycji. Zobaczcie, co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu.  >>

Wszyscy się kiedyś zestarzejemy – to smutne, ale prawdziwe. A gdyby to przyspieszyć o 30 lat? Taki eksperyment przeprowadzili twórcy wystawy „Ty też będziesz seniorem”, na której można oglądać postarzone wizerunki...celebrytów. >>

Po długich i trudnych zmaganiach się z chorobą zmarł lider i założyciel zespołu Bee Gees - Robin Gibb. Zmarł w wieku 62 lat. >>

Google ma najpopularniejszą wyszukiwarkę, najczęściej instalowany system w smartfonach – Android, a do tego wszystkiego firma posiada najczęściej instalowaną przeglądarkę. Tak mamy nowego lidera. >>

Kto chce żyć wiecznie, kiedy miłość musi umrzeć? Pasjonaci kręcenia remake’ów rodem z Hollywood nie oszczędzą nawet szkockiego górala. >>

Dokładnie 7 dni temu Diablo 3 oficjalnie pojawiło się w Polsce, teraz czas na naszą recenzję.  >>

Wiele filmów przedstawia historię utraconych nadziei i marzeń, jednak nie każdy z nich zostaje w pamięci na długie lata jak „Requiem dla snu”. Historia przegranej walki z głównym bohaterem filmu – nałogiem, przeraża, ale i wzbudza ciekawość. >>

Użytkownicy systemów produkowanych przez firmę Microsoft często narzekają na ich wydajność. Mnogość aplikacji tzw. „bloatware” sprawia, że komputery często nie wyrabiają z obsługą tego wszystkiego. Dlatego nadchodzą zmiany. >>

Bez wątpienia Beyonce jest obecnie jedną z najpopularniejszych, najbardziej rozchwytywanych i najbardziej lśniących gwiazd w show biznesie.  >>

John Mayer wrócił z większą pewnością siebie, doszlifowanym talentem i zawadiackim uśmiechem. >>

Ostatnie komentarze
Najnowsze konkursy
Paryż miasto zakochany, które podobno nigdy nie śpi. Jednak, jak każda większa metropolia, tak i ta ma swoje sekrety, a pozwala je odkryć audiobook „Sekretne życie miasta”, który jest dzisiaj do wygrania w naszym konkursie.
więcej »

Zaproś do stacji znajomych
Newsletter
Copyright © 2009-2012 StacjaKultura.plReklama|Kontakt|Mapa serwisu|Polityka prywatności|Zasady korzystania z serwisu|Partnerzy|RSS