Forum ogólne [4]
Forum utworzone dnia: 30/12/2009
Poznajmy się, czym jest forum stacjakultura.pl, co można robić na portalu
Poznajmy się...

30 Grudnia 2009, o 14:15
Prawie każde forum to ma, a nasze jeszcze nie miało. Skoro już się zarejestrowałaś/ zarejestrowałeś to może napiszesz coś o sobie:). Ja zacznę. Mam na imię Dawid i obecnie studiuje media relations. Ukończyłem już dziennikarstwo i czuję się z tym dobrze. Co lubię:

- Spacery po parku
- Literaturę piękną
- Literaturę fantastyczną
- Literaturę brzydką :P
- Lukrowane guziczki - Pan Ciasteczko :)
- Obserwować ludzi
- Słoneczną i ciepłą pogodę, ale nie zawsze :)
- Starówkę wieczorem
- Dawać prezenty i widzieć uśmiech drugiej osoby :).
- Operę, teatr, kino
- Restauracje
- Podróże po Polsce i po świecie
- Muzea, bo kształcą i pozwalają poznać kulturę danego kraju
- Czekoladki, oo tak je bardzo lubię
- Zabawne sytuacje - nie znoszę szarości to takie trywialne.

To teraz Wy :)

30 Grudnia 2009, o 14:21
Nie no z lukrowanymi guziczkami to przesadziłeś:P

2 Stycznia 2010, o 15:01
No dobra, to ja też coś napiszę. Kamil Mirkowicz, od urodzenia w Warszawie. Do października 2009 Żoliborzanin, obecnie "Bemowiak" (choć jednak do Żoliborza ciągnie, oj ciągnie). Studiowałem fotografię, oraz dziennikarstwo. Teraz nic nie studiuję - staram się usamodzielnić i znaleźć pracę. Najlepiej jako fotograf ;]
Piszę tutaj do działu z literaturą - znaczy to, że lubię czytać ;) Najlepiej przyswajam fantasy i horrory. Muzykę słuchałem kiedyś częściej. Teraz nieco mniej, ale dalej doom metal (zwłaszcza w wersji symfonicznej), staroświecki gotycki rock jak i zwykły starszy rock z klimatów Pink Floyd. Muzyka folkowa i rockowo folkowa.
Tęsknię za dzieciństwem. Lata spędzone na boisku z kumplami, albo przy stole z podręcznikami RPG - dawno tego nie było. Muzyka brzmiała lepiej, a potrawy były smaczniejsze... Tak nostalgicznie nieco, hehe.
Jedzenie; mięcho wszelakie co nie wyszło z wody. Picie; herbata czarna w dużych ilościach, Coca-Cola w nieco mniejszych.

7 Stycznia 2010, o 23:50
Witam. Właśnie zarejestrowałem się na tej stronce. Nazywam się Daniel Radziejewski i pochodzę z Leszna w Wielkopolsce. Z zawodu jestem nauczycielem angielskiego, a z zamiłowania podróżnikiem i pisarzem. Na koncie mam dopiero jedną powieść pt. \"Metodyk,\" ale obecnie pracuję dzielnie nad kolejną ksiązką.

Lubię czytać, dobrze sobie podjeść, grać na PS3 i pewnie jeszcze kilka innych rzeczy, które mi teraz nie przychodzą na myśl. Pozdrawiam!

8 Stycznia 2010, o 16:11
Miło poznać :) Kto następny ?:)

21 Stycznia 2010, o 19:56
To może i ja się uzewnętrznię ;) Na imię mam Marta, obecnie przebywam na emigracji. Jestem z Bydgoszczy, a teraz mieszkam w Edynburgu (Szkocja) i studiuję prawo. Na koncie mam też dwuletnie studium dziennikarskie, bo do pisania też mnie zawsze ciągnęło. Chciałabym kiedyś napisać powieść, ale jak narazie czekam na natchnienie. Kocham kino, filmy to moje drugie życie. Książki też pochłaniam bo są miłą odskocznią od rzeczywistości. Muzyka towarzyszy mi zawsze i wszędzie. Uzależniona jestem również od herbaty, ciastek maślanych, lodów waniliowych, gier strategicznych i karcianych oraz tenisa.

31 Stycznia 2010, o 17:35
Milena Walczak :)
Warszawianka "z importu" ;] Mieszkam tutaj od października, studiuję dziennikarstwo. Pochodzę z małej miejscowości położonej w województwie łódzkim.
Zainteresowania? Muzyka, rafa koralowa, wodospady, a przede wszystkim psychologia.
Odbywam praktyki w dziale "Film".
Doświadczenie? Publikacja artykułów na portalu polibuda.info oraz w "Obserwatorze" (gazetka mojej uczelni).
Uwieeelbiam język polski.
Według przyjaciela - "fajna wariatka" ;)

13 Lipca 2010, o 21:41
Witam ;) Mam na imię Hania. Mieszkam w małej miejscowości w województwie Kujawsko-Pomorskim. Z okazji studiów przeprowadzam się do Poznania. Moje zainteresowania to: sport, nauki ścisłe, języki obce..........oraz pisanie. Na swoim koncie mam 2 nie opublikowane książki ( tematyka kryminalna ) oraz 10000 wierszy, które przebywają w szufladzie. Kocham czytać nie tylko w zimowe wieczory....kocham twórczość Dygata, Huxleya i Folleta. Jeśli chodzi o mnie, to jestem całkiem zwyczajną dziewczyną, marzycielką, korzystającą z tego co przynosi jej los. Lubię koty, pisaki, długie spacery......
oraz wakacje:)

14 Lipca 2010, o 08:13
Witamy, Witamy i zapraszamy :).

27 Lipca 2010, o 08:36
Marta, studiująca kulturoznawstwo, w przyszłym roku przyjdzie mi pisać pracę licencjacką z mojej specjalizacji: literaturoznawstwa. Poza tym cierpiąca na syndrom niespokojnych rąk (pisząca od kiedy nauczyła się trzymać między palcami cokolwiek do pisania służące) oraz syndrom niespokojnych nóg (należąca do zespołu tańca irlandzkiego Lia Fáil). Chwilowo lekko zdenerwowana narzeczona (ślub we wrześniu, stąd zamęt i zawrót głowy ;)). Zaczytująca się w dramatach Henryka Ibsena, kryminałach Agathy Christie oraz prozie Haruki Murakamiego. Uwielbia koty i magiczny zapach kawy.

Witam wszystkich serdecznie :)
Najczęściej czytane
Powracamy do naszej standardowej formuły, czyli raz w miesiącu aktualizacja SK PLUS. Dzięki temu możemy dla Was uzbierać więcej ciekawych pozycji. Zobaczcie, co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu.  >>

Wszyscy się kiedyś zestarzejemy – to smutne, ale prawdziwe. A gdyby to przyspieszyć o 30 lat? Taki eksperyment przeprowadzili twórcy wystawy „Ty też będziesz seniorem”, na której można oglądać postarzone wizerunki...celebrytów. >>

Po długich i trudnych zmaganiach się z chorobą zmarł lider i założyciel zespołu Bee Gees - Robin Gibb. Zmarł w wieku 62 lat. >>

Google ma najpopularniejszą wyszukiwarkę, najczęściej instalowany system w smartfonach – Android, a do tego wszystkiego firma posiada najczęściej instalowaną przeglądarkę. Tak mamy nowego lidera. >>

Kto chce żyć wiecznie, kiedy miłość musi umrzeć? Pasjonaci kręcenia remake’ów rodem z Hollywood nie oszczędzą nawet szkockiego górala. >>

Dokładnie 7 dni temu Diablo 3 oficjalnie pojawiło się w Polsce, teraz czas na naszą recenzję.  >>

Wiele filmów przedstawia historię utraconych nadziei i marzeń, jednak nie każdy z nich zostaje w pamięci na długie lata jak „Requiem dla snu”. Historia przegranej walki z głównym bohaterem filmu – nałogiem, przeraża, ale i wzbudza ciekawość. >>

Użytkownicy systemów produkowanych przez firmę Microsoft często narzekają na ich wydajność. Mnogość aplikacji tzw. „bloatware” sprawia, że komputery często nie wyrabiają z obsługą tego wszystkiego. Dlatego nadchodzą zmiany. >>

Bez wątpienia Beyonce jest obecnie jedną z najpopularniejszych, najbardziej rozchwytywanych i najbardziej lśniących gwiazd w show biznesie.  >>

John Mayer wrócił z większą pewnością siebie, doszlifowanym talentem i zawadiackim uśmiechem. >>

Ostatnie komentarze
Najnowsze konkursy
Paryż miasto zakochany, które podobno nigdy nie śpi. Jednak, jak każda większa metropolia, tak i ta ma swoje sekrety, a pozwala je odkryć audiobook „Sekretne życie miasta”, który jest dzisiaj do wygrania w naszym konkursie.
więcej »

Zaproś do stacji znajomych
Newsletter
Copyright © 2009-2012 StacjaKultura.plReklama|Kontakt|Mapa serwisu|Polityka prywatności|Zasady korzystania z serwisu|Partnerzy|RSS