Film [3]
Forum utworzone dnia: 28/10/2009
Forum dla wszystkich tych, którzy traktują kino niczym drugi dom, a oglądanie filmów zajmuje im większość wolnego czasu! :)
Ostatnio przez was oglądane

20 Grudnia 2009, o 15:51
Co właśnie oglądacie, obejrzeliście? Podzielcie się wrażeniami.
Ja wczoraj obejrzałam Oscara i Lucinde z 1997 roku, świetny film polecam. Cate Blanchett i Ralph Fiennes naprawde genialni. Bohaterami jest dwójka hazardzistów, którzy żyją marzeniami w świecie uwarunkowanym przez religię i obyczaje.

20 Grudnia 2009, o 18:11
Ja niedawno oglądałem Nędzników z Gerar depardie. Świetna kreacja nie tylko jego :). Polecam :)

20 Grudnia 2009, o 23:17
ja dzisiaj The Bucket List. polecam, taki cieply, luzny, no i z Nicholsonem i Freemanem. Ten drugi jednak sie ladniej starzeje:D

21 Grudnia 2009, o 22:10
Ostatnio widziałam "Galerianki", żeby się przekonać czy ten film jest naprawdę takim hitem :) Muszę przyznać, że filmy polskie, poruszające problematykę społeczną są rzadkością- głównie mamy komedie i filmy romatyczne- i tutaj temu tytułowi należy się plus. Niestety zakończenie zupełnie mi się nie podobało, jednak nie zdradzę, ktoś z Was może zechcieć obejrzeć :)) Niemniej, autorka produkcji oddała zachowanie niektórych "nowoczesnych" nastolatek zgodnie ze stanem rzeczywistym, co jest przerażające. Polecam, szczególnie tym, co nie są zaznajomieni z tematem "galerianek"- i nie mam tutaj na myśli tylko tych filmowych :))

22 Grudnia 2009, o 21:27
Bękarty wojny. Ciekawie opowiedziana historia moim zdaniem lepsze od Kill Billa, który był dla mnie dziwny i jakoś nie przypadł mi do gustu. Bękarty wręcz przeciwnie. :)

23 Grudnia 2009, o 10:48
Dom Zły, musze przyznać że przez pierwsze minuty nic nie mogłam zrozumieć. Film ciężki jednakże godny polecenia. Nareszcie tak długo wyczekiwany dobry polski film. Gratulacje dla reżysera i gry aktorskiej.
Dystrykt 9 obcy kontra ludzie, choć zawsze jest na odwrót tym razem ludzie mają przewagę.
Luźny, trochę przewidywalny dałabym mu 3+

23 Grudnia 2009, o 22:47
Przed chwilą skończyłam oglądać film z 1999 roku, pt "Mąż idealny", światna komedia kostiumowa. Z filmów bardziej na bieżąco to "An Education" było całkiem niezłe, polski tytuł to chyba "Była sobie dziewczyna". Słyszałam, że Dom Zły to całkiem niezły polski film, ale niestety nie mam jak obejrzeć, bo mieszkam za granicą. Jeśli chodzi o Bękarty Wojny to także przypadły mi do gustu bardziej niż Kill Bill.

3 Stycznia 2010, o 08:27
Avatar, jak dla mnie wybitne dzieło, które każdy powinien zobaczyć w kinie. Jestem wręcz pewien, że produkcja ta będzie lansowała technologię 3D w telewizorach, która ma się pojawić w 2010 roku. W filmie zachwycają mnie tła, kolory natury, fabuła, postaci. Niesamowite dzieło! 163 pełne akcji, nieziemskości. To trzeba zobaczyć!

Teraz czekam na Parnassus:)

5 Stycznia 2010, o 10:19
Wbiłem do kina na Avatara z poczuciem, że idę na bajkę. Wyszedłem zachwycony i ani razu nie chciałem sprawdzić ile jeszcze do końca. Bardzo dobre kino rozrywkowe.

8 Stycznia 2010, o 12:21
Byłam na Avatarze i owszem podobał mi się, jednak uważam, że nie zrobiłby takiego dobrego wrażenia, gdyby nie 3D i fakt, że oglądałam go w kinie. Fabuła raczej średnia, krajobraz, kolory i postaci były świetne. Jednak pozostanę przy zdaniu, że gdyby film leciał w telewizji bez efektów 3D i szalonego dźwięku kinowego to byłby kolejnym z serii filmów s-f. Wczoraj byłam na Nine i bardziej mi się podobało, ale to pewnie przez mój sentyment do musicali. W niedziele Sherlock Holmes ;).
Najczęściej czytane
Powracamy do naszej standardowej formuły, czyli raz w miesiącu aktualizacja SK PLUS. Dzięki temu możemy dla Was uzbierać więcej ciekawych pozycji. Zobaczcie, co przygotowaliśmy dla Was w tym miesiącu.  >>

Wszyscy się kiedyś zestarzejemy – to smutne, ale prawdziwe. A gdyby to przyspieszyć o 30 lat? Taki eksperyment przeprowadzili twórcy wystawy „Ty też będziesz seniorem”, na której można oglądać postarzone wizerunki...celebrytów. >>

Po długich i trudnych zmaganiach się z chorobą zmarł lider i założyciel zespołu Bee Gees - Robin Gibb. Zmarł w wieku 62 lat. >>

Google ma najpopularniejszą wyszukiwarkę, najczęściej instalowany system w smartfonach – Android, a do tego wszystkiego firma posiada najczęściej instalowaną przeglądarkę. Tak mamy nowego lidera. >>

Kto chce żyć wiecznie, kiedy miłość musi umrzeć? Pasjonaci kręcenia remake’ów rodem z Hollywood nie oszczędzą nawet szkockiego górala. >>

Dokładnie 7 dni temu Diablo 3 oficjalnie pojawiło się w Polsce, teraz czas na naszą recenzję.  >>

Wiele filmów przedstawia historię utraconych nadziei i marzeń, jednak nie każdy z nich zostaje w pamięci na długie lata jak „Requiem dla snu”. Historia przegranej walki z głównym bohaterem filmu – nałogiem, przeraża, ale i wzbudza ciekawość. >>

Użytkownicy systemów produkowanych przez firmę Microsoft często narzekają na ich wydajność. Mnogość aplikacji tzw. „bloatware” sprawia, że komputery często nie wyrabiają z obsługą tego wszystkiego. Dlatego nadchodzą zmiany. >>

Bez wątpienia Beyonce jest obecnie jedną z najpopularniejszych, najbardziej rozchwytywanych i najbardziej lśniących gwiazd w show biznesie.  >>

John Mayer wrócił z większą pewnością siebie, doszlifowanym talentem i zawadiackim uśmiechem. >>

Ostatnie komentarze
Najnowsze konkursy
Paryż miasto zakochany, które podobno nigdy nie śpi. Jednak, jak każda większa metropolia, tak i ta ma swoje sekrety, a pozwala je odkryć audiobook „Sekretne życie miasta”, który jest dzisiaj do wygrania w naszym konkursie.
więcej »

Zaproś do stacji znajomych
Newsletter
Copyright © 2009-2012 StacjaKultura.plReklama|Kontakt|Mapa serwisu|Polityka prywatności|Zasady korzystania z serwisu|Partnerzy|RSS